ImageChef Custom Images
anything-but-nd

Τέκνον εμόν ποίον σε έπος φύγεν ερκος οδόντων?

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σφακιανές πίτες

Συστατικά

Για τη ζύμη
•1/2 κιλό αλεύρι
•1 κουταλάκι αλάτι
•3 κουταλιές λάδι
•1 ποτηράκι(για σφηνάκι)ρακή
•1 ποτήρι νερό

Για τη γέμιση
•1/2 κιλό μυζήθρα μαλακιά
Προετοιμασία
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το λάδι, την τσικουδιά και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό προς μέτριο ζυμάρι.Στο μεταξύ, παίρνουμε την μυζήθρα και τη λιώνουμε με το πιρούνι.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες και ανοίγουμε μικρά φύλλα. Μέσα σε κάθε ένα βάζουμε 1 κουταλιά μυζήθρα. Μαζεύουμε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο και καλύπτουμε τη γέμιση φτιάχνοντας μικρή μπαλίτσα, την οποία ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε διαμέτρο περίπου ενός πιάτου μεσαίου. Τηγανίζουμε τις πίτες μία μία σε καυτό τηγάνι αφού το έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι γυρίζοντάς τις συνεχώς για να μην καούν. Τις περιχύνουμε με μέλι και τις σερβίρουμε ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: